top of page

Remedii naturiste pentru durere de spate

Writer's picture: NutriOilsNutriOils


Alimentatie bogata în calciu si magneziu: este necesar sa consumati alimente bogate în calciu si magneziu, pentru întarirea oaselor si protejarea coloanei vertebrale, cum sunt: varza, spanacul, broccoli, legumele verzi, cartofii, bananele, cerealele, semintele, soia, citricele, patrunjelul, telina, coacazele negre, alimentele bogate în vitamina D şi K. Broccoli si spanacul sunt foarte bogate în vitamina K. Aceasta fixeaza calciul în oase, facându-le mai puternice.

Bai de sezut cu ceai de coada calului: sunt recomandate pentru durerile lombare.

Vindecarea cu remedii naturale

- de nuca de cocos, de susan, de menta, de terebentina, de musetel (are proprietati analgezice si antiinflamatoare), de levantica, de coada soricelului, de rozmarin (îmbunatateste circulatia sanguina), de tamâie (actioneaza ca un sedativ usor). Important este ca dupa aceste aplicari usoare corpul sa fie bine învelit si sa se ramâna la caldura si odihna timp de câteva ore.


Unguent cu tataneasa: are efecte benefice imediate asupra durerilor de spate.





Unguent din plante: se face un amestec din 20 g sunatoare, 20 g sânziene, 20 g tataneasa si 30 g fructe de tuia, care se framânta timp de câteva minute si apoi se lasa la macerat în 200 ml alcool medicinal. Dupa 24 de ore se adaugă 400 ml ulei de floarea soarelui si se fierbe pe baie de aburi timp de trei ore. Când este putin caldut se filtreaza prin tifon si se mai adauga 10 ml ulei volatil de cuisoare. Se pastreaza în sticle închise si se aplica pe zona dureroasa timp de 2 saptamani, dimineata si seara.


Cataplasme cu ulei de masline si frunze de nuc: se toarna ulei de masline peste frunze tinere de nuc si se lasa timp de 3-4 ore, dupa care se aplica frunzele în 3-4 straturi pe locul dureros. Pentru articulatii dureroase încalziti ulei de masline si suc de lamaie, cu care masati usor zonele dureroase. Aplicati un bandaj si lasati-l peste noapte.


Cataplasme cu varza: se pun pe zonele dureroase frunze de varza putin zdrobite, sau se face un amestec din patru frunze de varza, 2 cepe tocate marunt si patru pumni de tarate de ovaz. Se fierbe amestecul în putina apa, se lasa la racit, iar apoi se întinde pasta pe o bucata de pânza. Se aplica pe zona dureroasă timp de 2 ore.


Cataplasme cu cartofi: se aplica felii de cartof crud direct pe zona dureroasa, legate cu o pânza.


Cataplasme cu frunze de telina: o mâna de frunze proaspete de telina se oparesc câteva secunde în apa fiarta si se lasa la racit 5 minute. Se aplica apoi pe zonele dureroase, se acoperă cu un prosop si se sta la caldura timp de 2 ore. Se aplica numai seara, iar efectele vor fi resimtite imediat.


Ardei iute: este cel mai cunoscut condiment pentru calmarea durerilor de spate. Gustul iute al ardeiului este dat de substanta numita capsaicina, care are efect vasodilatator şi stimulator al sistemului nervos. Cea mai simpla metoda este compresa facuta din 3-4 ardei iuti tocati marunt, amestecati cu 2-3 linguri de ulei cald, care se aplica într-un pansament pe locul dureros, astfel încât ardeiul sa nu atinga direct pielea. Se mentine doar 3-10 minute, pentru a nu irita pielea. Capsaicina stimuleaza circulatia sanguina si terminatiile nervoase din locul dureros, ameliorând astfel durerea. De asemenea, reduce rigiditatea musculaturii. Un alt amestec de realizat acasa: se macereaza timp de 7 zile 100 ml alcool medicinal, 100 ml otet şi 5 linguri de ardei iute. Cu acest amestec se face masaj o data pe zi.


Scoarta de salcie: se macerează 2 linguri de pulbere de scoarta de salcie în 200 ml de apa. Se ia câte o lingura de 3 ori pe zi, dupa mesele principale.


















Arnica: este foarte indicata în cazul durerilor musculare si osoase. Unguentul, gelul sau tinctura de arnica favorizeaza consolidarea ligamentelor şi a oaselor, activând circulatia sanguina în locul dureros. Se aplica unguentul printr-un masaj usor, timp de câteva minute. Sau câteva picaturi de tinctura de arnica se pun pe o compresa care se aplica pe spate. De asemenea, puteti beneficia de efectul arnicai în remediile homeopatice.


Coaja de tei: 50 g de coaja de tei se fierbe într-un litru de apa, pâna se evapora un sfert din apa. Se bea câte 100 ml din aceasta infuzie, între mese, timp de trei saptamâni.






Gheara diavolului: 1,5 g de radacina uscata se macereaza în 300 ml de apa timp de 8 ore si apoi se filtreaza. Se bea înainte de masa câte 100 ml din aceast macerat. Substantele continute în radacina au efecte antiinflamatoare si analgezice puternice. Se pot consuma si capsule sau comprimate care se gasesc in orice farmacie la Young Living chiar si la DM. . Aceasta planta reduce intensitatea si frecventa durerilor.












Salcie: se face macerat din 30 g frunze de salcie la o cana de apa. Are efecte calmante puternice.


Macerat antiinflamator: se face un macerat din cantitati egale de flori de boz negru, frunze de urzica, radacina de patrunjel, scoarta de salcie. Se beau câte 2 cani pe zi, dupa masa. Acest amestec ajuta la ameliorarea durerilor, elimina toxinele si scade inflamatia.


Macerate calmante: musetelul detensioneaza zonele musculare. La fel de bun este si maceratul de feriguta dulce.


Nuci: mâncati nuci în mod regulat, simple sau în combinatie cu alte fructe cu coaja lemnoasa si cu putina miere.


Usturoi: se consuma 1-2 catei pe stomacul gol, cu cinci minute înainte de masa. Este un remediu bun contra durerilor de spate.


Suc antiinflamator: se face un suc din parti egale din suc de cirese amare neîndulcit si suc de struguri, din care se beau 3-6 pahare zilnic.


Vitamina C: consumati în aceasta perioada alimente cu continut bogat în vitamina C, mai ales fructe şi legume. Surse bogate în vitamina C sunt: macesele, catina, coacazele negre, fragii, capsunile, broccoli, varza de Bruxelles, patrunjelul, ardeiul gras, conopida, salata verde, guliile, spanacul, citricele. Consumati-le proaspete si întregi, pentru a pastra cât mai mult din vitaminele lor. .


0 views0 comments

Recent Posts

See All
Migrena

Migrena

Comments


  • Facebook
  • Instagram

                Multumesc!

bottom of page