top of page

Tamaia (Frankincense) ♥

Writer's picture: NutriOilsNutriOils

Proprietati terapeutice:


- expectorante, antiiflamatoare, diuretice, sedative;

- antiseptice, antimicrobiene, astringente, cicatrizante;

- analgezice, antialergice, antidepresive;

- antitumorale;

- antiastmatice;

- antireumatice;

- imunostimulatoare, tonice.

În ceea ce priveste uleiul de tamâie, cea mai importanta actiune o are asupra sistemului nervos, avand efecte calmante, învioratoare, energizante, imprimand o stare de confort, mai ales în cazul persoanelor stresate, anxioase, cu depresie psihica, coplesite de deznadejde sau afectate de scleroza multipla în placi.

La nivelul aparatului digestiv, uleiul actioneaza benefic în boli inflamatorii ale colonului (boala Crohn), în diaree, dizenterie, calculoza biliara, ulcere gastrice, indigestii, colite ulceroase, hemoragii interne.

În afectiunile cailor respiratorii cronice, efecte benefice se constata în tratamentul bronsitelor, al astmului bronsic, guturaiului, tusei, sinuzitei, rinitei alergice si febrei. În aceste tratamente se aplica sub forma de inhalatii si comprese.

Alte actiuni terapeutice se manifesta în cazul infectiilor genitale si urinare, în reglarea continutului de colesterol din sânge, în corelatie cu hipertensiunea arteriala si cardiopatia ischemica.

Tamaia nu prezinta nici un fel de toxicitate, doar rareori putând sa apara tulburari de ordin digestiv. Nu se recomanda însa femeilor gravide sau mamelor care alapteaza.

Masajul cu ulei de tamaie pe gat si pe tenul acneic si obosit contribuie la înfrumusetarea pielii, la tratarea arsurilor, psoriazisului, lupusului eritematos, urticariei si a ranilor greu vindecabile. Efectele pot fi sporite, în amestec cu extracte de citrice, eucalipt, lavanda, trandafir si lemn de santal. O baie fierbinte, cu câteva picaturi de ulei eteric, ajuta substantial la relaxarea organismului. În mod particular se recomanda atletilor, în caz de traumatisme si întinderi musculare.

















Folosita în medicina

În afara ceremoniilor religioase, ea mai este folosita in medicina si parfumerie.

Are proprietati farmacoterapeutice si este antiinflamatoare, antiseptica, astringenta, carminativa, cicatrizanta, diuretica, expectoranta, sedativa.

De aceea, produsele adevarate vor fi cumparate doar din magazinele specializate, tip plafar.

Tinctura de tamaie este benefica pentru astm, guturai, sinuzita, tumori, stari nervoase, dar si pentru cicatrici.

De asemenea, mai poate fi folosita în combaterea calculilor de orice natura, precum si a bronsitei, laringitei.

Amelioreaza depresia și anxietatea, combate fumatul si efectele nocive ale acestui viciu, induce starea de relaxare.

Anumite studii au aratat ca tamaia poate distruge celulele canceroase de la nivelul ovarelor si eficientizeaza chimioterapia.

Tamaia topeste chisturile de pe ficat, plamani sau rinichi. În acest caz se poate urma o cura recomandata de medicul specialist.

La nivelul aparatului digestiv, uleiul de tamaie actioneaza benefic în boli inflamatorii ale colonului (boala Crohn), în diaree, dizenterie, ulcere gastrice, indigestii, colite ulceroase, hemoragii interne.

Este cunoscut faptul ca aceasta nu trebuie sa atinga dintii, caci dizolva smaltul dintilor si îi cariaza.dentare.


Cum se utilizeaza


  • Inhalare: Simte-te Zen, inhalând uleiul direct din sticluta, în timpul practicii de constientizare, pentru a încuraja echilibrul si fericirea.


  • Frumusete: Adauga câteva picaturi în lotiunea ta favorita, în gelul de dus sau într-un ulei de baza si bucura-te de o stralucire radioasa, tinereasca.


  • Baie: Bucura-te de o baie fierbinte în care adaugi 6-8 picaturi, pentru a te lasa transportata într-o padure plina de miresme lemnoase.


  • Parfum: Aplica câte o picatura pe punctele de puls si pe decolteu pentru un miros intens, ideal pentru o seara în oras.






0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Facebook
  • Instagram

                Multumesc!

bottom of page